Ny drift i gruva vil ikke bare gi en økning i arbeidsplasser, men også sikre vekst og utvikling i mineralnæringen, som er av nasjonal betydning. Ordføreren ønsker Grangex og deres partnere varmt velkommen og forsikrer om å legge til rette for gode rammevilkår samtidig som han oppfordrer de til å bruke ventetiden godt frem mot oppstart. 

Drift i gruva kan gi en ny æra for Sør-Varanger kommune og vi må rigget oss for vekst utdyper ordføreren. Med fokus på å sikre boliger, utdanning og et levende samfunn, er målet å skape den beste kommunen for både innbyggere og næringslivet. Sør-Varanger feirer stoltheten over det som er oppnådd og ser med glede på de kommende mulighetene i kommunen.

Nå vil GRANGEX Sydvaranger AS etablere en teknisk styringskomité med en representant fra Anglo American i en forstudie og ser frem til å fortsette partnerskapet med Anglo American gjennom utviklingen av gruvene for å bli en del av den grønne omstillingen i stålindustrien. En eventuell oppstart avhenger nå av hva studien konkluderer, samt hvilken finansiering selskapet kan fremskaffe. De er klare på én ting, markedet har aldri vært bedre for drift i Sydvaranger gruve, som innehar verdens beste malmforekomst. 

Sør-Varanger Kommune gratulerer partene med kjøpet og ønsker de all lykke i det videre arbeidet! 

 

Se pressekonferansen her:

Pressmeddelande - GRANGEX AB (grangesbergexploration.se)