Ordfører Rune Rafaelsen og folkehelsekoordinator Kjerstin Møllebakken gleder seg stort, og vil ha hele befolkningen med seg på sykkel, både før, under og etter Arctic race of Norway! Møllebakken håper at nasjonale og internasjonalt kjente sykkelryttere vil sette sykkel på dagsorden både i tiden før og etter sykkelrittet.

- For det første vil rittet gi Sør-Varangers befolkning en mulighet til å lage folkefest i flere dager. I tillegg gir det oss en mulighet til å vise fram kommunen og alt det flotte vi har å by på, for et nasjonalt og internasjonalt pressekorps, sier Møllebakken før hun legger til at rittet vil kunne gi oss en inspirasjon og en sykkelkultur i enda større grad enn det vi har i dag. Folkehelsekoordinatoren og ordføreren lover at kommunen vil skape rammer rundt arrangementet som vil involvere store deler av befolkningen over flere dager.

Sør-Varanger kommune har ansvaret for første etappe fra Vadsø til Kirkenes den 16. august, i tillegg til presentasjonen av alle løperne den 15. august. Arctic Race of Norway er et internasjonalt sykkelritt som årlig arrangeres i Nord-Norge. I år er det femte gang løpet går av staben, og erfaringene fra andre kommuner viser at suksessoppskriften er tett samarbeid og samhandling, både internt og ikke minst sammen med frivillig sektor og hele det sivile samfunnet.

Ved ankomst Kirkenes den 16. august, vil det legges opp til show, folkefest og stort engasjement rundt mottakelsen. Det vil bli premieutdeling og involvering av hele Sør-Varanger samfunnet, frivillighet, lag, foreninger, næringsliv, presse og Arctic Race sine egne arrangører og mottaksapparat. Som kommune vil vi legge opp til en folkefest med lokale innslag, show og minikonkurranser med premieutdeling av kjente løpsdeltakere.

Sammen med befolkningen ønsker Sør-Varanger kommune å skape et arrangementer og en merkevare som folk kjenner seg igjen i og har et forhold til. Målet er å vise fram et entusiastisk folkehav under arrangementene, og at vi i ettertid minnes Arctic race of Norway som folkefesten Arctic race of Kirkenes!