Se hva som er til høring og gi din uttalelse her ›
Kystsoneplan for Varanger
Kystsoneplan for Varanger - Kunngjøring om fastsatt planprogramVi takker for alle innspillene vi har fått inn så langt. På denne nettsiden kan du lese hvordan ditt innspill er hensyntatt i planarbeidet så langt.
Formålet med kystsoneplan for Varanger er å utarbeide en helhetlig plan for kommunenes sjøarealer og et kunnskapsbasert forvaltningsverktøy for kommunene. Gjennom planarbeidet skal det utvikles langsiktige rammer for bærekraftig arealbruk, forvaltning og verdiskapning i kystområdene. Gjennom planprosessen skal det legges opp til kunnskapsutvikling og erfaringsutveksling mellom de involverte kommunene, som vil gi grunnlag for framtidig samarbeid om arealbruken i kystsonen i Varanger. Kystsoneplanen skal bli en juridisk bindende plan på kommuneplannivå.
Planprogrammet ble behandlet og fastsatt i styringsgruppa i møte 10. desember 2020, sak 05/20.
Planarbeidet gjennomføres etter reglene i plan- og bygningslovens kapittel 11, samt forskrift om konsekvensutredninger, jfr. plan- og bygningslovens § 9-3.Styringsgruppa er delegert myndighet som interkommunalt planutvalg.
Planprogrammet ligger tilgjengelig her:
Fastsetting av planprogram til Kystsoneplan for Varanger.pdf
Planprogram_Kystsoneplan for Varanger-Fastsatt-20201210.pdf
Planavgrensningsbeskrivelse ved oppstart-rev-20200622.pdf
Merknadshefte planprogram 20201123.pdf
Innspillshefte til plan og planarbeidet.pdf
D-ref-003-Folkemøte-Vardø-20200812 (L)(873883).pdf
D-ref-004-Folkemøte-Sør-Varanger-20200908.pdf
D-ref-005-Folkemøte-Nesseby-20200922.pdf
Møtereferat folkemøte kystsoneplan Vadsø 28 september.pdf
Planprogrammet kan også leses på Servicekontoret, Rådhuset i Kirkenes.
Spørsmål til planarbeidet kan rettes til prosjektansvarlig, på telefon; 78977491 eller e-post; kystsoneplan@svk.no.
Vegar Nilsen Trasti
Prosjektansvarlig
Kystsoneplan for Varanger
Innkomne innspill til planprogrammet finner du her:
76-Svar på høring - Oljedirektoratet.pdf
82-Ny kommentar - Neiden fjellstue AS.pdf
87 Folkemøte - Anny Johnsen.pdf
88-Uttalelse - Forsvarsbygg.pdf
93-Ny kommentar - Sten Gøran Olsen.pdf
94-Innspill - Varanger fjordfiskerlag.pdf
95-Uttalelse-Varsel om innsigelse - Avinor.pdf
96-Innspill - Norges arktiske universitetsmuseum.pdf
97-Uttalelse - Kystverket Troms og Finnmark.pdf
98-Innspill - Nesseby fiskarlag.pdf
99-Uttalelse - Fylkesmannen i Troms og Finnmark.pdf
100.111-Høringssvar - Grunneiere i Lille Salttjern i Vadsø kommune.pdf
101.125-Uttalelse - Sametinget.pdf
102.116-Innspill - Marelius.pdf
103.121-Innspill - Rødt Vadsø.pdf
104-Uttalelse - Troms og Finnmark fylkeskommune.pdf
105-Innspill - Ekkerøy feriehus.pdf
106-Innspill - Sydvaranger drift.pdf
107.108-Innspill - Ekkerøy bygdelag.pdf
109-Innspill - Vestre Jakobselv Jeger og Fiskeforening.pdf
110-Innspill - Kobbholmen båtforening.pdf
112-Ny kommentar - Sør-Varanger SV.pdf
113-Ny kommentar - Sør-Varanger SU.pdf
114-Uttalelse - Fiskarlaget Nord.pdf
115-Innspill - Min arbe- Vår arv.pdf
117-Innspill - Bugøyfjord vel.pdf
118.119-Innspill -Aurora Seaweed as og Barents Seaweed as.pdf
120-Høringssvar - FNF Finnmark.pdf
122-Høringssvar - Naturvernforbundet i Sør-Varanger.pdf
123-Merknader - Havhesten-Ekkerøy.pdf
126-Uttalelse - Statens vegvesen.PDF
130-Høringsuttalelse - Fiskeridirektoratet.pdf
134-Innspill - Norterminal.pdf
Uttale til saken
Uttalen blir synlig nedenfor og registres i kommunens sak- og arkivsystem. Uttalelser som inneholder sjikane og personangrep vil bli slettet.
Sør-Varanger SV ønsker så langt det er mulig å bevare kystområdene og de eksisterende levekårene for fiskersamfunnene i Varangerregionen. Dette innebærer blant annet muligheter for lokale fiske- og friluftsaktiviteter. Vi ønsker at konsekvensutredningene tar høyde for dette ved å hente inn og vurdere informasjon fra de bosettingene som finnes i de aktuelle kystområdene.
Ola Swang2020-09-30 10:08:54[Svar] LinkEkkerøy bygdelag
Ekkerøy bygdelag
Boks 170
9811 VADSØ
Sør-Varanger Kommune,
Postboks 406
9915 Kirkenes
INNSPILL TIL KYSTSONEPLAN FOR VARANGER
Ekkerøy bygdelag ønsker med dette innspillet å hedre inititaivet med å lage en konstruktiv kystsoneplan for Varanger.Når det gjelder sjøbasert oppdrett mener vi at det ikke må åpnes for mer slik virksomhet i Varanger, og eksisterende virksomhet må overvåkes og kontrolleres nøye. Det er flere argumenter for dette: I de senere år har det blitt slik at konsesjonene for slik virksomhet ikke lenger eies lokalt, men av store børsnoterte selskaper.Anleggene er automatiserte og røktes av få ansatte i turnusordninger som ikke en gang nødvendigvis skatter til kommuner i området.Dagens regjering legger nå også opp til en kraftig omfordeling av pengene som kommer inn for kjøp av konsesjoner, der staten tar disse pengene fra kommunene og putter i egen kasse. Når vi da ser hvordan de båndlagte arealene forsøples og legges øde for alt annet havliv, samt rømningsfare-og frekvens, blir fasiten enkel: Kommunene som stiller sine områder til disposjisjon for oppdrett, sitter KUN igjen med ulempene for denne industrien, mens konserneiere andre steder sitter igjen med ALLE fordelene og gevinstene. Dette bør kommunene sette en stopper for ved ikke å legge til rette for mer sjøbasert oppdrett, men oppfordre storkapitalen til å bruke deler av midlene sine på å forske på metoder for å flytte virksomheten sin opp på egne regulerte landområder.
Ekkerøy bygdelag er også av den oppfatning at kystsoneplanen bør legge til rette for at det bærekraftige, lokale sjølaksefisket kan fortsette, og utvikles som den kortreiste unike matressursen det er. Bygdelaget er av den oppfatning at dette fisket i alle år har eksistert i godt samspill med elvefisket, og at de senere års forsøk på utradering av dette fisket må nedkjempes.
Kystsoneplanen bør også legge føringer for at det er lokale kystfiskebåter av en viss størrelse som skal ha fortrinnsrett på å høste av de lokale fiskeressursene for på den måten å få lokal verdiskaping. Det betyr at denne planen bør ha innhold som flagger synspunkter om kvoter, båtstørrelser og bærekraftig lokal høsting av havressursene våre.Dette betyr også stadig mer i reiselivssammenheng.
Vi ser fram til å følge arbeidet, og ønsker lykke til med gjennomføringen!
For Ekkerøy bygdelag
Kurt Ivar Amundsen, leder2020-09-28 14:24:22[Svar] LinkMeskfjorden innerst i Varangerfjorden er en liten og grunn fjord og her burde det vært stengt for sjølaksefiske. I år var det laksegarn på begge sidene av fjorden (Nord og Sør) noe som reduserer muligheten for at laksen går opp i Vesterelva. Skal man bevare villaksen så må inngangene til elvene fredes for sjølaksefiske.
Sten Gøran Olsen
Sten G. Olsen2020-09-21 07:48:23[Svar] LinkUttaler meg som daglig leder for Neiden Fjellstue AS. Vår bedrift ønsker at det finnes et areal der det tillates næringsvirksomhet/ reiseliv på vestsiden av Neidenfjorden et sted mellom Tinesholmen til Valen. Her ønskes et begrenset areal hvor det er tillatt med mindre bygg i strandsonen som robu, grillstue, flytebrygge. Samt at det er tillat og mulig å kjøre med turist grupper fram dit vinterstid med snøscooter.
Jan Kåre Sivertsen2020-07-11 21:08:24[Svar] Link